Agenţia de consultanţă The Azores Sustainability & CSR Services organizează a 4-a ediţie a conferinţei “Best Practices in Romanian CSR”.
În data de 24 iulie 2019, la Athenee Palace Hilton din Bucureşti vor fi anunţate rezultatele analizei Romania CSR Index 2019, cea mai importantă analiză a domeniului sustenabilităţii şi responsabilităţii corporative din România.
Pentru realizarea acestui index au fost analizate peste 700 de companii, mai exact toate companiile din România care au peste 500 de angajaţi. Conform Ordinului 3456/2018, publicat în Monitorul Oficial pe 7 noiembrie 2018, toate companiile cu mai mult de 500 de angajaţi vor avea obligaţia de a publica rapoarte de sustenabilitate, începand cu exerciţiul financiar 2019.
“Companii şi guverne din întreaga lume prioritizează sustenabilitatea şi îşi setează obiective ţinând cont de Agenda 2030 a ONU şi cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă. Este o perioadă în care societatea devine mai conştientă de impactul pe care îl are asupra mediului şi în comunităţi. În acest context, companiile încep să îşi reevalueze strategia de business şi să inoveze, punând accent pe limitarea impactului negativ asupra mediului şi pe maximizarea impactului social pozitiv în comunităţi. Aceste schimbări vor genera noi modele de business şi vedem deja în piaţă rezultate foarte bune ale companiilor care  şi-au definit o strategie ambiţioasă de sustenabilitate.”, explică Alina Liciu, Fondator şi Managing Partner The Azores, organizator al evenimentului.
Din raportul de analiză din 2018, a reieşit că cele mai active companii au fost cele din domeniul Băuturilor şi din Telecom. În raportul care va fi prezentat anul acesta, în data de 24 iulie, se observă o schimbare a dinamicii în sensul că şi companiile din Food Retail şi din domeniul IT încep să investească mai mult în sustenabilitate corporativă. Tot în raportul de anul acesta se evidenţiaza câteva schimbări ce au produs o surpriză analiştilor, cum ar fi un număr mai mare de rapoarte de sustenabilitate şi o atenţie sporită Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale ONU.
În cadrul evenimentului vor fi prezentate proiecte sau programe de investiţii în comunităţi dar şi cele mai bune practici care reies din raportarea sustenabilităţii. Profesionişti de top din România vor contura tendinţele pieţei din ţara noastră şi de la nivel internaţional şi vor releva insight-uri despre modul în care o companie poate sa obţină cele mai bune rezultate în urma investiţiei în sustenabilitate şi în comunităţi.
Agenda evenimentului:
Keynote Speaker: Simon Graham, Head of Innovation, DCA, The DNA of Sustainable Business
 
Panel 1: Investiţii în comunităţi aliniate la strategia de business
Speakeri:
Irina Ionescu – Public Affairs & Communication Manager, Coca-Cola HBC România
Angelica Barbu – Director Comunicare & Marketing, CEZ România
Cristina Brînduşoiu – Category Marketing Manager Home & Hygiene, Unilever România
Keynote Speaker: Darren Willman, Corporate Governance Research Manager, Sustainalytics

 

Panel 2: Maximizarea impactului raportului de sustenabilitate
Speakeri:
Valer Hancaş – Manager Corporate Affairs & Comunicare, Kaufland România
Irina Ionescu – Public Affairs & Communication Manager, Coca-Cola HBC România
Vera Ularu – Senior Communication Specialist, Patria Bank
Corina Radu – CSR Consultant, Solved – The Cleantech Company Finland
Moderator: Andreea Ghiocel – Operational Manager Reporting Division, The CSR Agency

 

Panel 3: Alina Liciu – Rezultatele ranking-ului Romania CSR Index 2019
Moderator al evenimentului: Victor Georgescu
Participanţii la eveniment vor primi, în premieră, revista Community Index Magazine, singura revistă bilingvă dedicată sustenabilităţii şi CSR-ului strategic din România şi cel mai cuprinzator index al proiectelor corporate de investiţii în comunităţi.
Evenimentul este susţinut de: Coca-Cola HBC România, Sustainalytics, TrustLine, Rebels and Rulers.
Parteneri media: The CSR Report, Revista Piaţa, Green Report, PRwave.ro, STIRI.ONG, România Pozitivă, PR Romania, Bursa.ro, KLARMEDIA, Jurnalul de Afaceri.
Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul evenimentului: https://www.theazores.ro/events/best-practices-in-romanian-csr-2019/ 
Înscrierile se pot face aici:
https://inscriere.theazores.ro/ 
***
Despre The Azores Sustainability and CSR Services
The Azores este o agenţie de consultanţă din România, specializată în sustenabilitate corporativă şi CSR. Agenţia a fost infiinţată în 2013 cu scopul de a sprijini companiile din Romania sa abordeze conceptul de sustenabilitate corporativă în conformitate cu standarde recunoscute la nivel internaţional şi de a creşte nivelul de conştientizare privind responsabilitatea socială în Romania. Principalele servicii ale agenţiei sunt: Ranking-uri Sustenabilitate Corporativă şi Investiţii in Comunităţi, Definirea strategiei de sustenabilitate, Raportare, Comunicare şi Branding sustenabil.
Contact: Alina Liciu, alina.liciu@theazores.ro, Consultant CSR, Fondator şi Managing Partner The Azores