
Deloitte a publicat de curand raportul The new principles of brand leadership: The 2016 Impact Project.Compania de consultanta a pornit de la ideea calumea afacerilor de azi este tot mai interesata de impactul social, mai transparenta si mai conectata la valorile traditionale.
Pentru a intelege cum sunt construite brandurile din ziua de astazi, compania a analizat 150 de branduri din 28 de tari si a luat interviuri unor personalitati din mai multe domenii. Concluziile principale ale analizei au fost ca toate brandurile studiate sunt interesate sa aiba un impact social si economic pozitiv.
In urma acestei analize, expertii Deloitte au creionat 4 segmente majore care au la baza leadershipul, structura, valorile si cultura:
- Y-Prophets – sunt conectati permanent cu “scopul lor superior”
- Free Radicals – contestă convențiile și regândesc totul, de la practicile de angajare la cultura companiei sau concurența.
- Tiny Titans – iși construiesc succesul la scara mica in ciuda unei creșteri exorbitante.
- Re-Starts – iși refac brandurile pentru secolul al XXI-lea, in ciuda faptului ca sunt deținute de companii mari din topul Fortune 500.
Aceste branduri ofera o panorama de concepte inspirante care arata cum ne putem dezvolta intr-o epoca de așteptari tot mai mari și de perturbari permanente:
1.The inside is the outside: Transparenta ca o obligatie culturala. Brandurile de impact pornesc de la cultura lor și se dezvoltă spre exterior, ducând la produse mai bune, servicii și o reputație mai autentică.
2.Think value & values: Fiecare brand este un agent pentru schimbare sociala. Brandurile de impact au convingerea că ceea ce fac este mai important decât ceea ce spun – profiturile vin in urma principiilor. Pentru a avea un sens și a castiga loialitatea consumatorilor, aceștia aduc schimbarea socială în modelele lor de afaceri.
3. AI întalnește EQ: umanizarea revoluției digitale
Brandurile de impact îmbrățișează tehnologia, dar ceea ce le face diferite este concentrarea lor asupra conexiunii umane. Tehnologia le permite să opereze la intersecția dintre nevoile emoționale reale creând o experiență de brand care este în același timp umană, intimă și utilă.
Puteti citi mai multe despre studiul Deloitte aici.