Best Practices in Romanian CSR: evenimentul de lansare “Romania CSR Index”, studiul complex, unic în România, care analizează implicarea companiilor cu peste 500 de angajați din perspectiva sustenabilității corporative.

ROMANIA CSR INDEX este o analiză cu 10 categorii care se referă atât la strategia de sustenabilitate, cât și la implicarea companiilor din punct de vedere economic, de mediu și social. Punctajul final se calculează în funcție de industria din care fac parte companiile.
Sunt evaluate toate informațiile publice ale companiilor, raportate pentru anul 2017, în limba română, și se bazează pe un instrument de evaluare care este aliniat la cele mai importante standarde sau referințe internaționale din domeniul sustenabilității și responsabilității sociale:
  • Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU (ODD)
  • Directiva 2014 / 95 / UE
  • GRI Sustainability Reporting Standards (GRI Standards)
  • Dow Jones Sustainability Index
  • London Benchmarking Group (LBG) International – Measuring Community Investment
Pentru realizarea acestui index au fost analizate peste 700 de companii, mai exact toate companiile din România care au peste 500 de angajaţi. Conform Ordinului 3456/2018, publicat în Monitorul Oficial pe 7 noiembrie 2018, toate companiile cu mai mult de 500 de angajaţi vor avea obligaţia de a publica rapoarte de sustenabilitate, începând cu exerciţiul financiar 2019.
Cele mai active companii în 2018 au fost cele din domeniul Băuturilor şi din Telecom, însă anul acesta observăm că şi companiile din Food Retail şi din domeniul IT încep să investească mai mult în sustenabilitate corporativă. În raportul de anul acesta s-au evidenţiat câteva schimbări ce au produs o surpriză analiştilor, cum ar fi un număr mai mare de rapoarte de sustenabilitate şi o atenţie sporită Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale ONU.
În cadrul evenimentului vor fi prezentate proiecte sau programe de investiţii în comunităţi, dar şi cele mai bune practici care reies din raportarea sustenabilităţii. Profesionişti de top din România vor contura tendinţele pieţei din ţara noastră şi de la nivel internaţional şi vor releva insight-uri despre modul în care o companie poate să obţină cele mai bune rezultate în urma investiţiei în sustenabilitate şi în comunităţi.
Evenimentul Best Practices in Romanian CSR va fi organizat în data de 24 iulie la Athénée Palace Hilton Bucharest începând cu ora 09.00.


PARTENERI:HEALTHY LIVING PARTNER:
PARTENERI MEDIA: