Best Practices in Corporate Sustainability: evenimentul de lansare al ranking-ului Romania Corporate Sustainability & Transparency Index (CST Index), editia a VI-a, evaluare complexă, unică în România, care analizează performanta si nivelul de transparenta al companiilor din perspectiva sustenabilității corporative.

ROMANIA Corporate Sustainability & Transparency INDEX 2021 este o evaluare care cuprinde 10 categorii si 70 de indicatori de sustenabilitate care se referă atât la strategia si obiectivele de sustenabilitate, cât și la impactul companillor din punct de vedere economic, de mediu și social. Punctajul final al fiecarei companii se calculează în funcție de ponderi specifice industriei din care fac parte companiile.
Sunt evaluate informațiile publicate de companii in rapoartele de sustenabilitate / CSR, in declaratiile nefinanciare sau pe website-urile corporate, raportate pentru anul financiar 2020, în limba română.
Scorecard-ul este un instrument de evaluare aliniat la cele mai importante standarde sau referințe internaționale din domeniul sustenabilității corporative și responsabilității sociale:
  • Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU (ODD)
  • Directiva 2014/95/UE
  • GRI Sustainability Reporting Standards (GRI Standards)
  • CDP (Carbon Disclosure Project)
  • Business for Societal Impact (formerly known as LBG)
Pentru realizarea acestui index au fost analizate peste 750 de companii, mai exact companiile din România care au peste 500 de angajaţi dar si alte companii care au publicat rapoarte de sustenabilitate. Conform Ordinului 3456/2018, publicat în Monitorul Oficial pe 7 noiembrie 2018, toate companiile cu mai mult de 500 de angajaţi vor avea obligaţia de a publica rapoarte de sustenabilitate, începând cu exerciţiul financiar 2019.
În cadrul evenimentului vor fi prezentate cele mai bune practici care reies din raportarea sustenabilităţii, detalii privind aplicarea celor doua principii de baza ale sustenabilitatii: Principiul Materialitatii si Principiul Implicarii Stakeholderilor. De asemenea, vom dezbate si despre managementul unui proiect sau program de investiţii în comunităţi si bune practici in comunicarea unor astfel de proiecte.
Profesionişti de top din România şi din străinătate vor contura tendinţele pieţei din ţara noastră dar şi de la nivel internaţional şi vor releva insight-uri despre modul în care o companie poate să obţină cele mai bune rezultate în urma investiţiei în sustenabilitate şi în comunităţi.
Evenimentul Best Practices in Corporate Sustainability va fi organizat virtual în data de 9 decembrie începând cu ora 11.00 si va fi transmis live pe Facebook si Youtube.


Partners


Main PartnersStrategic Partners