best of  #rapoarteCSR  #smartCSRcampaigns #CSRready


  • Companii din România leader în domeniul CSR: TOP general și TOP pe industrie, conform cercetării Romania CSR Index 2018, cea mai importantă analiză la nivel local

  • Rapoarte de CSR: standarde de raportare, administrarea bazei de date, managementul timpului pe perioada raportării

  • Strategii de responsabilitate socială: analiza materialității si implicarea părților co-interesate

  • Obiectivele de Dezvoltare Durabilă în România (ODD)

  • Campanii de CSR cu o abordare sistemică și integrată: viziune, strategie, provocări și rezultate

  • Legislația din România referitoare la dezvoltarea durabilă

  • Comunicarea impactului pozitiv pe care îl au companiile asupra mediului și în societate/comunități


Publicarea unui raport de sustenabilitate corporativa este, fara indoiala, un subiect de actualitate in mediul de business international. Potrivit reprezentantilor agentiei de consultanta Governance & Accountability Institute, raportarea sustenabilitatii a crescut constant incepand cu 2011, cand aproximativ 20% dintre companiile incluse in S&P 500 Index® publicau un raport de CSR. Doi ani mai tarziu, in 2013, numarul companiilor raportoare a crescut la 72%, iar din 2013 in 2017 frecventa raportarii a crescut si mai mult, ajungand la 85% in 2017. Puteti afla mai multe detalii in acest FLASH REPORT publicat pe site-ul agentiei.
O initiativa foarte utila apartine si celor de la Global Reporting Initiative (GRI). Organizatia a creat o baza de date unde poate fi urmarit “live” status-ul companiilor raportoare, in functie de tara.
Instrumentul se numeste SDG Target 12.6 Live-Tracker  si este primul pas al unei initiative mai ample dezvoltate de GRI, care vizeaza sprijinirea guvernelor in monitorizarea si implementarea Obiectivului de Dezvoltare Durabila 12.6.:
Incurajarea companiilor, in special a companiilor mari si transnationale, sa adopte practici durabile si sa integreze informatiile privind durabilitatea in ciclul de raportare
Ca parte a acestei initiative, GRI va crea programe de consolidare a capacitatilor pentru a ajuta tarile in care se inregistreaza o rata scazuta de raportare nefinanciara si pentru a crea astfel un mediu propice cresterii numarului de rapoarte privind sustenabilitatea corporativa.
De exemplu, informatiile actualizate din aprilie 2018 aratau ca, in 2017, doar 6 companii din Romania publicasera un raport nefinanciar in baza de date a GRI, in timp ce in Italia erau 98 de companii, in Germania 108 si in Franta 151 de companii. Puteti urmari status-ul actual accesand urmatorul link: Database Global Reporting.


Best Practices in Romanian CSR 2018


Parteneri Platinum


Parteneri Gold


Parteneri Silver

 



Partener Healthy Living 



Partener media principal