In cadrul evenimentului Best Practices in Romanian CSR editia a II-a ne propunem sa avem o dezbatere despre perspectivele domeniului CSR in tara noastra si sa comunicam rezultatele analizei Romania CSR Index 2017.

Perspective ale Responsabilitatii Sociale Corporative la nivel local si international in 2017

RAPORTUL DE CSR/SUSTENABILITATE: Care sunt motivatiile companiilor care publica rapoarte de CSR in Romania? Cum decurge procesul de raportare si care sunt oportunitatile pentru companii

CAMPANII DE CSR: Care sunt domeniile de care sunt interesate companiile in 2017? Cum masoara rezultatele campaniilor si cum comunica aceste rezultate?

DIRECTIVA 2014/95/UE: Cum se pregateste piata locala pentru 2018 cand aceasta directiva va impune companiilor cu peste 500 de angajati sa publice un raport nonfinanciar? Cum poate directiva sa influenteze mediul de business romanesc?

CSR OPERATIONAL : Sustenabilitatea din perspectiva schimbarilor la nivel operational: Cum se implica companiile din Romania si care sunt rezultatele?

CSR & BRANDING: Care sunt noile nevoi ale consumatorului roman: reintoarcerea la traditie, dezvoltarea constiintei sociale? In ce masura strategia de marketing si strategia de sustenabilitate sunt aliniate si/sau se influenteaza una pe alta?


Romania CSR Index 2017, editia a II-a

Un studiu  complex despre implicarea companiilor mari din perspectiva CSR – in premiera in Romania

  • Studiul se afla la a II-a editie si analizeaza implicarea din perspectiva CSR a 100 de companii mari din Romania
  • Acesta are la baza un instrument de evaluare care tine cont de 4 referinte internationale: Obiectivele de Dezvoltare Durabila, Directiva 2014/95/UE, GRI Standards si Dow Jones Sustainability Index 2016.
  • Indexul are 43 de indicatori si este impartit in 9 categorii : Guvernanta Corporativa; Diversitate; Impact Economic; Mediul Inconjurator; Drepturile Omului si Politica Anti-Coruptie; Angajati; Marketing si Creating Awareness; Investitii in comunitate; Lantul de aprovizionare
  • Pentru evaluare s-au luat in calcul informatiile publice ale companiilor, in limba romana.

Raportul flash al analizei poate fi descarcat aici: Flash_Report_Romania_CSR_Index_2017 , iar versiunea in limba engleza aici: Flash_Report_Romania_CSR_Index_2017_English_version

Raportul complet al analizei va fi publicat la sfarsitul lunii iunie.Un eveniment susţinut de: