În ianuarie 2016 agenţia de consultanţă The Azores a lansat raportul Romania CSR Index, prima analiza de anvergura a mediului de CSR din Romania. Analiza a vizat cele mai mari 100 de companii din România ca cifră de afaceri şi a analizat în ce masura se implică acestea în atenuarea schimbărilor climatice şi sprijinirea comunitătilor care pot afecta sau pot fi afectate de acestea.

Indexul a avut un impact foarte mare în mass media locală si astfel am hotărât să organizăm o conferinţă în care să recunoaştem companiile care s-au clasat pe primele locuri şi să analizăm statusul actual şi perspectivele CSR-ului în România.

Am considerat ca acest demers este necesar mai ales în contextul în care legislaţia privind responsabilitatea socială şi de mediu este tot mai strictă:

– În noiembrie 2014 a intrat în vigoare Directiva 2014/95/UE privind raportarea informaţiilor nefinanciare de către entităţile de interes public cu mai mult de 500 de angajaţi.

– În septembrie 2015 Adunarea Generală a ONU a adoptat 17 obiective pentru o dezvoltare sustenabilă (SDGs) şi 169 de ţinte concrete ce trebuie atinse până în 2030.

– Uniunea Europeană a pus în aplicare strategia Europa 2020 pentru a promova o creștere inteligentă, durabilă și inclusivă.

 

 

 

 

Un eveniment susţinut de: